Logopediste Timmy Hartmann

Stem

Stemklachten zijn er in velerlei vormen:
Tijdens een uitgebreide intake gaan we op zoek naar de oorzaak van deze problemen. Er kan sprake zijn van verkeerd stemgebruik, overbelasting van de stem of stemmisbruik, er kan een organische oorzaak zijn (KNO onderzoek). Als het probleem goed in kaart is gebracht gaan we kijken wat de problemen kan helpen verminderen en zo mogelijk verdwijnen.

Tijdens stembehandeling wordt gewerkt aan bewustwording van het stemgebruik en het afleren van verkeerde gewoontes. Daarnaast wordt de juiste stemtechniek geleerd waarbij een keuze wordt gemaakt uit de volgende behandel vormen:

break

Ontdekken en ontwikkelen van de stem

Ook voor het ontdekken en ontwikkelen van de stem kun je bij mij terecht. Beroepssprekers als leerkrachten en docenten, acteurs, telefonisten, politici, instructeurs moeten kunnen vertrouwen op hun stem. Het is daarom belangrijk om klachten te voorkomen en te weten wat wel en niet goed is voor de stem. Daarbij is het leuk om je stem te ontwikkelen en het optimale uit je stem te halen.

Stemtraining kan helpen je adem, stem en spreken te verbeteren waardoor je persoonlijke presentatie verbetert. Je stem, je verstaanbaarheid, je lichaamstaal en intonatie bepalen of je overtuigend overkomt. Of dit nu is op je werk, op het toneel, in de gemeenteraad, bij een sollicitatie of in de eigen vriendenclub. Ik help je het optimale te zoeken, te vinden en te gebruiken.
- LEES VERDER OP... Presentatietraining